• Kroningsdrukte

    Kwaliteit krijgt erkenning. Het was een druk jaar bij Van Dongen met de Kroon. In verband met de kroningsfeesten werden er in 2013 diverse regimentsvaandels en standaarden geproduceerd.

    Van Dongen met de Kroon is een specialist als het om het borduren van regimentsvaandels gaat. Een secuur werkje waarbij de kwaliteit nooit ter discussie mag staan. In het verleden werden deze vaandels nog volledig handmatig geborduurd. Een tijdrovende aangelegenheid die voortaan voor een groot deel tot het verleden behoort. Sinds enige tijd produceert Van Dongen met de Kroon de meest complexe vaandels machinaal. Alleen dankzij haar ongelofelijke materiaalkennis, ‘state of the art’ machinepark en jarenlange ervaring kan Van Dongen met de Kroon dit soort klussen aan.

    In 1820 zijn bij de krijgsmacht van het Koninkrijk der Nederlanden vaandels en standaarden ingevoerd. Een duidelijk symbool van de band met het Koninklijk huis. Sinds die tijd leggen militairen na hun aanstelling de eed of belofte af met de hand aan het vaandel of de standaard. U snapt dat nu de abdicatie van Koningin Beatrix aanstaande is er alles aan gelegen is om al deze vaandels in topconditie te krijgen. Dit heeft geresulteerd in een volle opdrachtenportefeuille voor Van Dongen met de Kroon. Zo hebben wij bij Van Dongen met de Kroon recent nog de Cravatte met opschrift ‘Kosovo 1999’ voor de Koninklijke Luchtmacht geleverd. Deze werd op 27 maart 2013 door Hr. Majesteit Koningin Beatrix op de KMA in Breda uitgereikt.

Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief